Een tweedehands stoel zit net zo lekker

FMHaaglanden kijkt terug op een geslaagde week van de Circulaire Economie (6 t/m 12 feb). Tijdens deze week hadden we extra aandacht voor de route naar ‘Zero waste’, circulaire kantoorinrichting en ook onze cateraars hadden mooie acties. Het is onze ambitie om voor 2030 een klimaat neutrale facilitaire dienstverlener te zijn. Dit doel bereiken we niet alleen. Dit doen we samen met onze Rijkspartners en onze rijkscollega’s die gebruik maken van onze diensten in de rijkskantoren.

Beeld: ©FMH

Doel Zero Waste’

Op dinsdagochtend was FMH aanwezig bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Op uitnodiging van de RVO klom Sebastiaan Groffen, projectleider Zero Waste bij FMH, op het podium. Tijdens een interactieve sessie hebben we laten zien aan welke circulaire initiatieven we werken, bijvoorbeeld het invoeren van de monostromen, duurzaam inkopen en het opzetten van de werkgroep ‘zero waste’.  Waar staan we nu en welke uitdagingen zijn er? Tijdens de afvalquiz werden de deelnemers uitgedaagd. Want maken zij zelf wel de juiste keuzes bij afval scheiden? Dit bleek moeilijker dan gedacht! Aan het einde van de sessie deden de deelnemers mee aan een brainstorm over kansen om afvalscheiding te verbeteren. Hieruit ontstonden creatieve en interessante ideeën die we gaan oppakken. Want we kunnen het niet alleen; dit moeten we samen doen!

Chris Steensma, Projectleider CO2-prestatieladder RVO: “Het zou mooi zijn als we afvalstromen kunnen vervangen door reststromen. Een goede circulaire verwerking is dan een stuk dichterbij. Het is goed om hier samen met FMH aan de werken om te komen tot “Zero Waste”.

Circulaire kantoorinrichting

Donderdag stonden we met een prachtige beursstand over circulair meubilair in het Atrium van  Turfmarkt 147. Henk-Jaap Buikema, makelaar roerende goederen, vertelde over de visie van FMHaaglanden op circulaire kantoorinrichting. Gedurende de gehele dag konden bezoekers langskomen om naar het inspirerende verhaal van Henk-Jaap te luisteren, maar ook om te ervaren wat het verschil nou is tussen nieuw en refurbished meubilair. De meeste bezoekers waren verrast door de kwaliteit en uitstraling van de refurbished meubels.

Beeld: ©FMH

Hele week: cateringacties

Tijdens de week van de Circulaire Economie hebben de cateraars laten zien hoe wij met elkaar kunnen bijdragen aan een beter milieu, een lagere CO2-uitstoot of zelfs hoe een eerlijke prijs wordt berekend.

  • Bij cateraar Eurest stonden de soepen van De Verspillingsfabriek centraal.
  • Cateraar Alley’s (ISS) toonde bij geselecteerde producten de echte prijs (True Pricing) door de impact op mens en aarde te vermelden.
  • Bij cateraar Hutten werden plantaardige alternatieven voor koffiemelk onder de aandacht gebracht.
  • Bij cateraar Albron stond GRO in het middelpunt met de oesterzwamkroket.
Beeld: ©FMH

FMH plant bomen

FMHaaglanden is blij met de duurzame initiatieven van onze cateraars. Om de resterende CO2-uitstoot van de verkochte geselecteerde producten te compenseren planten wij 5 bomen via ‘Trees for all’.