Pauzeplein – lunchconcept helemaal van nu!

Vanaf deze maand maakt onze klant op de Bezuidenhoutseweg gebruik van de Pauzepleinlunch. Dit slimme, duurzame concept helpt voedselverspilling bij vergaderlunches tegen te gaan. Soms komen gasten waarvoor een lunch geserveerd is niet opdagen of worden er te veel broodjes per vergaderdeelnemer geleverd. Door de mismatch tussen de wensen van de gast en het aanbod van de vergaderlunch werd te veel voedsel weggegooid. Een doorn in het oog van FMHaaglanden!

Succesvolle pilot

“We hebben eerst via een pilot getest of ons idee inderdaad het beoogde resultaat zou geven. Dit was voordat corona uitbrak. De klanttevredenheid van de vergaderlunch ging omhoog (van een 7,3 naar een 8,2) door de variatie in het aanbod en de mogelijkheid om zelf te kiezen wat je wilt eten en drinken. De verspilling ging drastisch naar beneden (van twintig naar zeven procent),” vertelt Leo Volkers, facilitair adviseur bij FMHaaglanden. “Tijdens de pilot is gemeten dat binnen het reguliere aanbod slechts 70 procent van het aantal aangevraagde lunches ook echt werd afgenomen. Deze verspilling van 30 procent komt door geannuleerde vergaderingen en no shows. Het Pauzeplein biedt meer flexibiliteit.”

Vanaf juni geïntroduceerd

Het Pauzeplein is op 8 juni officieel geopend door Ben Ebbelaar, plaatsvervangend directeur van FMHaaglanden en Eva Heijblom, pSG LNV.

Ben: “We hebben gewacht met de introductie van de Pauzepleinlunch doordat we te maken hadden met lege kantoren vanwege het dringende thuiswerkadvies. Nu de klanten terug op kantoor zijn en er meer ontmoetingen plaatsvinden was de tijd rijp om het Pauzeplein definitief te introduceren. We zijn als facilitaire dienstverlener heel blij onze klanten weer in het pand te zien, want daar doen we het voor!”

We zijn heel trots op de ontwikkeling van het Pauzeplein, dat we samen met de klant en de cateraar hebben kunnen introduceren. En omdat het concept helemaal van nu is, willen we het in de toekomst ook uitrollen in onze overige locaties.”

Wat is het Pauzeplein?

De vergaderlunch serveren we in buffetvorm, vanuit het Pauzeplein bij het vergadercentrum in plaats van een aparte lunch per vergaderzaal. Op het buffet staat een assortiment broodjes, sandwiches en wraps met groenten(spreads), vis, vlees en kaassoorten. Er is ook een dagelijks wisselende warme of koude snack verkrijgbaar, zoals bijvoorbeeld een warme quiche of een salade. Verder kan de klant een keuze maken uit een glas melk, sojamelk of jus d’orange en zijn er verschillende soorten handfruit.

Beeld: ©FMH