The Sun Show: kunst ontmoet facilitaire dienstverlening

Kunst is onderdeel van de dienstverlening van FMHaaglanden. De kunstadviseurs richten panden van de Rijksoverheid in het hele land in met Nederlandse kunst en design. Het project The Sun Show in het rijkskantoor De Hoftoren illustreert dat kunst veel meer is dan het ophangen van een schilderij.

Kunstbij OCW2
Beeld: ©FMH

Kunstadviseur Judith Fransman begeleidde dit jaar het verzoek van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) om een kunstzinnige en innovatieve oplossing voor de hinderlijk invallende zon. Het jonge ontwerpersduo Alissa+Nienke ontwierp The Sun Show, een unieke zonwering. De making-of over het project van Alissa+Nienke laat zien dat kunst en facilitaire dienstverlening meer met elkaar te maken hebben dan je op het eerste gezicht zou denken.

Bekijk de making-of (1:30 minuut)