Pauzeplein: voedselverspilling verminderd, klanttevredenheid verhoogd

Op het Pauzeplein worden vergaderlunches geserveerd op een buffet dichtbij de vergaderrruimtes en niet in de zalen zelf, met als doel het terugdringen van voedselverspilling. In het eerste halfjaar van 2019 zijn op de Bezuidenhoutseweg 73 verschillende pilots met het Pauzeplein gehouden.

Pauzeplein
Beeld: ©FMH

Met een afname van 21% naar 7% voedselverspilling is overtuigend aangetoond dat het Pauzeplein een goed instrument is. Ook in kosten zien we een afname in derving per gast. In één testmaand is er 165 kg CO2 uitstoot voorkomen. Dat is gelijk aan 56 liter benzine. Naast de duurzame effecten geven klanten aan dat de tevredenheid is toegenomen van een 7.3 voor een klassieke lunch naar een 8.2 voor het Pauzeplein. Duurzaamheid en klanttevredenheid gaan hand in hand. Het Pauzeplein wordt dan ook verder ontwikkeld en uitgerold op andere locaties die daarvoor geschikt zijn.