Dag van de Architectuur: open dag in rijkskantoor De Resident op 8 juni

Grijp je kans om de bijzondere architectuur te bekijken in rijkskantoor De Resident! Dit kantoor opent op zaterdag 8 juni, de Haagsche Dag van de Architectuur, de deuren van Parnassusplein 5. Loop binnen voor een rondleiding en kom meer te weten over de architectuur van dit bijzondere gebouw.

Interieur Rijkskantoor De Resident (Parnassusplein 5)
Beeld: Iemke Ruige
Interieur Rijkskantoor De Resident (Parnassusplein 5)

De Resident is een van de gezichtsbepalende kantoorpanden van de Haagse skyline. De twee blauwe  dakjes heten in de volksmond ‘de Haagse tieten’. Neem op zaterdag 8 juni een kijkje hoe het er binnen in dit rijkskantoor uit ziet. Gidsen van de Bond van Nederlandse Architecten (BNA) en medewerkers van FMHaaglanden verzorgen rondleidingen langs bijzondere punten in het gebouw. Dit kantoor is de thuishaven van de ministeries van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) en Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). 

Praktische informatie

  • Datum: zaterdag 8 juni
  • Tijd: 11.00 – 15.45 uur
  • Adres: Parnassusplein 5, Den Haag (toegang vanaf de Zwarteweg)
  • Duur rondleiding: ca. 30 minuten
  • Vertrek rondleiding: bij een groepsgrootte van tien mensen of na maximaal vijftien minuten
  • Aanmelden: vooraf aanmelden is niet nodig
  • Toegang: neem een geldig identiteitsbewijs mee om toegang tot De Resident te krijgen

De Dag van de Architectuur in Den Haag

De Dag van de Architectuur is een initiatief van de Bond van Nederlandse Architecten (BNA). In Den Haag wordt het programma samengesteld door de Stichting Dag van de Architectuur Den Haag in samenwerking met BNA Kring Haaglanden, gemeente Den Haag, Haags Architectuur Café (HaAC) en Den Haag ArchiGuides. Het volledige programma in Den Haag vind je op www.dvda-denhaag.nl.