Neem een kijkje in rijkskantoor De Resident op 17 juni

Rijkskantoor De Resident opent op zaterdag 17 juni de deuren van Parnassusplein 5 voor de jaarlijkse Dag van de Architectuur (DvdA). Loop binnen voor een rondleiding en kom meer te weten over de architectuur van dit bijzondere gebouw.

De Resident
Beeld: Paul Voorham
Rijkskantoor De Resident (Parnassusplein 5)

De Resident is een van de gezichtsbepalende kantoorpanden van de Haagse skyline. De iconische blauwe dakjes inspireerden tot de minder parlementaire bijnaam ‘de Haagse tieten’. Op zaterdag 17 juni kun je een kijkje nemen binnen in dit rijkskantoor, de thuishaven van de ministeries van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) en Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Gidsen van de Bond van Nederlandse Architecten (BNA) en medewerkers van FMHaaglanden verzorgen rondleidingen langs bijzondere punten in het gebouw.

De iconische blauwe dakjes inspireerden tot de minder parlementaire bijnaam ‘de Haagse tieten’.

Praktische informatie

Datum: zaterdag 17 juni

Tijd: 11.00 – 15.45 uur

Adres: Parnassusplein 5, Den Haag (toegang vanaf de Zwarteweg)

Duur rondleiding: ca. 30 minuten

Vertrek rondleiding: bij een groepsgrootte van tien mensen of na maximaal vijftien minuten

Aanmelden: vooraf aanmelden is niet nodig

Toegang: neem een geldig identiteitsbewijs mee om toegang tot De Resident te krijgen

De Dag van de Architectuur in Den Haag

De Dag van de Architectuur is een initiatief van de Bond van Nederlandse Architecten (BNA). In Den Haag wordt het programma samengesteld door de Stichting Dag van de Architectuur Den Haag in samenwerking met BNA Kring Haaglanden, gemeente Den Haag, Haags Architectuur Café (HaAC) en Den Haag ArchiGuides. Het volledige programma in Den Haag vind je op www.dvda-denhaag.nl.