Dag van de Schoonmaker

Een schone werkomgeving: een belangrijke voorwaarde om prettig te kunnen werken. Voor de schoonmaak van de panden in ons verzorgingsgebied werkt FMHaaglanden samen met – in veel gevallen – de Rijksschoonmaakorganisatie (RSO), onderdeel van het ministerie van SZW, en in een enkel geval met een commercieel schoonmaakbedrijf. Vandaag, 15 juni, is het de landelijke Dag van de Schoonmaker. Een mooi moment om extra stil te staan bij wat schoonmaakmedewerkers allemaal voor ons doen.

Khadija Bouyadi
Kadhija Bouyadi

Schoonmaakpaspoort

Naam: Khadija Bouyadi

Functie: schoonmaakmedewerker 

Sinds: 2009

Werkgever: Rijksschoonmaakorganisatie (RSO)

Pand: Bezuidenhoutseweg 73

‘Ik heb veel plezier in mijn werk. Ik doe alle schoonmaakwerkzaamheden: bureaus, toiletten, stoelen, vensterbanken, randen, richels – alleen de schrobmachine voor de vloeren bedien ik niet. Vooral geniet ik van het contact met mijn collega’s en de ambtenaren in het pand. In de coronatijd hebben wij doorgewerkt. Ook al werkten de meeste ambtenaren thuis, stoffig werd het toch. Ik vind het wel heel leuk dat er nu er weer meer mensen op kantoor zijn om een babbeltje mee te maken. Wat ik tegen de mensen die op B73 werken zou willen zeggen? Laten we de goede en gezellige band houden die we nu hebben.’

Farouk Iken
Farouk Iken

Schoonmaakpaspoort

Naam: Farouk Iken

Functie: objectleider

Sinds: 2002

Werkgever: Rijksschoonmaakorganisatie (RSO)

Pand: De Resident

‘In 2001 ben ik naar Nederland gekomen. Meteen na mijn inburgeringstraject ben ik in de schoonmaakbranche gaan werken. Sinds 2017 werk ik bij de RSO. Een groot verschil met eerdere werkgevers is dat je bij de RSO genoeg tijd krijgt om je werk te doen. Er is tijd om collega’s te helpen en om tussendoor even koffie te drinken. In het verleden voelde ik me wel eens behandeld als een levende schoonmaakdoek. Dat is ook anders nu ik bij de RSO werk: wij zijn echt collega’s. Een tip voor mijn rijkscollega’s op De Resident: laat je bureau opgeruimd achter, dan kunnen wij het goed schoonmaken!’