Opbrengsten Nationale week zonder Vlees en Zuivel

De zesde Week zonder Vlees en Zuivel vond dit jaar plaats van 7 t/m13 maart. Ook dit jaar hebben de cateraars Eurest, Albron en Alleys -naast ruim 9000 andere organisaties- meegedaan. Wij hebben hierin als overheid uiteraard het goede voorbeeld te geven! 

Beeld: ©FMH

Besparingen

In onderstaand plaatje zie je wat de week zonder Vlees en Zuivel dit jaar aan besparingen heeft opgeleverd. Ondanks dat de cateraars op sommige locaties nog bezig waren met opstarten en dat de bedrijfsrestaurants nog niet overal volledig open waren, is het iets meer dan vorig jaar.

De opbrengsten van de Nationale Week zonder Vlees en Zuivel

Beeld: ©FMH
De opbrengsten van de Nationale Week zonder Vlees en Zuivel

Speerpunt

Als we dit resultaat al behalen bij een pandbezetting van maximaal 30%, dan belooft dat zeker wat voor komende jaren, als we er vol voor gaan! Duurzaamheid is tenslotte één van de speerpunten bij FMH en duurzame catering levert een belangrijke bijdrage aan de duurzaamheidsdoelstellingen van het Rijk.

Klimaatwet

Als overheidsorganisatie dient FMH vanuit de Klimaatwet in 2030 de helft minder CO2 uit te stoten. Daarnaast heeft FMH de ambitie uitgesproken om in 2030 een volledig circulaire facilitaire dienstverlener met een neutrale CO2-impact te zijn.

Op weg naar eco-neutraal

In 2020 is het rapport ’FMH op weg naar econeutraal’ uitgebracht. Daaruit bleek dat catering sterk kan bijdragen aan de vermindering van de CO2-uitstoot van FMH. Hier wordt in toekomstige cateringcontracten invulling aan gegeven door onder meer voedselverspilling en (plastic)verpakkingsmaterialen terug te dringen, te werken met (biologische) lokale & seizoensgebonden producten en minder dierlijke producten aan te bieden.

Met deze toekomstige duurzame bijdragen gaat het dan niet alleen over de week zonder Vlees en Zuivel, maar over duurzame bijdragen gedurende het gehele jaar.  

Ben je enthousiast en wil je meer weten?

Kijk voor een leuk magazine op https://www.weekzondervlees.nl/wp-content/uploads/2022/02/NWZVZ-2022_Magazine.pdf