De Haagse hub: emissievrij vervoer in de binnenstad

De bevoorrading van kantoorpanden heeft een groot aandeel in de verkeersbewegingen in een stad. Om de CO2-uitstoot in steden te verminderen, was een slimmere aanpak van logistiek nodig: De Haagse Hub.

Hub-gebouw met vervoer
Beeld: ©UBR
Hub-gebouw met vervoer

Sinds 1 januari 2020 maakt FMH voor de bevoorrading van onze kantoorpanden gebruik van de Haagse Hub. Facilitaire goederen worden aan de rand van de stad verzameld voor onder meer FMH en met zero-emissievoertuigen naar onze locaties gebracht. Ook worden er vanaf de locaties goederen opgehaald. De ritten worden zoveel mogelijk gebundeld om zo min mogelijk kilometers te maken.

FMH wil onze leveringen zoveel als mogelijk via de Haagse Hub laten verlopen. Daarover zijn afspraken gemaakt met onze huidige leveranciers. In de nieuwe aanbestedingen wordt dit meegenomen.

FMH heeft door deelname aan de Haagse Hub al een mooie reductie op CO2-uitstoot gerealiseerd!