Goud voor het bedrijfsrestaurant én voor het Grand Café van B73!

Donderdag 13 juni namen Pablo Hunnego (directeur FMH), Johan Maas (directeur Bedrijfsvoering) en Michael Hamann (Operationeel manager Albron) het gouden predicaat van het Voedingscentrum in ontvangst voor het bedrijfsrestaurant en het Grand Café in Bezuidenhoutseweg 73 (B73).

B73 catering
Beeld: ©FMH

Zij overhandigden deze vervolgens aan de cateringmedewerkers van Albron. “Zij zijn degene die het echt verdiend hebben”.

Reducering CO2 uitstoot

Samen met de cateraar wil FMH een stap verder gaan en van het Grand Café een CO2 neutrale coffeecorner maken. Dat betekent dat de uitstoot van broeikasgassen (CO2-uitstoot) zoveel mogelijk wordt voorkomen en het restant wordt gecompenseerd. De ambitie is om in de coffeecorner zodanig te werken, dat er minimale CO2 wordt uitgestoten. Door te meten wat de CO2-uitstoot is, kunnen we gezamenlijk maatregelen treffen om deze nog verder terug te dringen. Denk bijvoorbeeld aan minder verpakkingen/disposables en krimpfolie en minder gerechten met dierlijke eiwitten maar juist meer met plantaardige eiwitten, seizoengroente- en fruit.

Ook het aanbod van plantaardige melk kan zorgen voor een flinke vermindering van CO2 uitstoot. Om dit te promoten was leverancier Alpro aanwezig in het Grand café en kon er koffie geproefd worden met diverse soorten plantaardige melk.