Rijksschoonmakers vanaf 1 juni aan de slag in De Resident

Vanaf 1 juni maakt de Rijksschoonmaakorganisatie (RSO) samen met 27 gedreven schoonmaakmedewerkers De Resident, een van de panden van FMHaaglanden (FMH), schoon. Tijdens een feestelijke bijeenkomst op maandag 3 juni werd hier uitgebreid bij stilgestaan.

In De Resident zijn de ministeries van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) en Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) gevestigd. FMH is de opdrachtgever van de RSO.

Feestelijk ondertekenmoment

In het bijzijn van de schoonmaakmedewerkers werden de dienstverleningsafspraken (het addendum) ondertekend door Pablo Hunnego, directeur FMHaaglanden en Hellen van Dongen, plaatsvervangend secretaris-generaal (pSG) van het ministerie van SZW. In het addendum zijn de afspraken over de uitbreiding van (de samenwerking en) de dienstverlening tussen de RSO met FMH vastgelegd.

“Samenwerken is een belangrijke kernwaarde van FMHaaglanden: met onze collega’s van Vastgoed en Bedrijfsvoering Rijk, onze collega-concerndienstverleners en steeds meer met de rijksleveranciers zoals nu in De Resident met de Rijksschoonmaakorganisatie. Met elkaar werken we aan een nóg betere dienstverlening voor onze klanten”, aldus Pablo Hunnego.

Ondertekenmoment door Pablo Hunnego en Hellen van Dongen.
Beeld: ©RSO - FMHaaglanden
Ondertekenmoment door Pablo Hunnego en Hellen van Dongen.

Ondertekenmoment door Pablo Hunnego en Hellen van Dongen.

Een bijzonder moment voor de aanwezige schoonmaakmedewerkers. Met het ondertekenen van het addendum mogen ook zij zich rijksambtenaar noemen. Hellen van Dongen is blij met de komst van de nieuwe collega’s: “Vele van jullie hebben aan mij gevraagd: wanneer zijn wij aan de beurt? Na lang wachten is ook voor jullie het moment eindelijk aangebroken. Vertrouwde gezichten die nu ‘echt’ collega’s worden”, aldus Hellen van Dongen.

De schoonmaakmedewerkers zetten ook hun handtekening.
Beeld: ©RSO - FMHaaglanden
De schoonmaakmedewerkers zetten ook hun handtekening.

De schoonmaakmedewerkers zetten ook hun handtekening.

Als symbolische handeling zetten de schoonmaakmedewerkers, pSG en directeuren van de RSO en FMH hun handtekening op een schoonmaakschort. Hiermee werd de samenwerking ‘officieel’ bekrachtigd.

Overname dienstverlening gefaseerd

De RSO neemt de dienstverlening en schoonmaakmedewerkers stap voor stap over in de rijkspanden op het moment dat de contracten met de schoonmaakbedrijven aflopen. Hiervoor zijn er eerdere afspraken met de bonden gemaakt. De voorbereidingen voor het Openbaar Ministerie, waar de RSO 1 oktober 2019 een start maakt, zijn in volle gang.