Koningstunnel gesloten van 1 maart tot 1 oktober 2019

De gemeente Den Haag renoveert de Koningstunnel van 1 maart tot 1 oktober 2019. De tunnel is dan afgesloten voor verkeer.

Verkeershinder

Weggebruikers rond de rijksgebouwen in Den Haag zullen helaas veel verkeershinder ervaren. Ons advies is daarom: houd rekening met omleidingen, extra drukte en langere reistijd van 10 tot 30 minuten. Probeer de spits te mijden. De gemeente zet elektronische routeborden in die aangeven wat op dat moment de snelste route is. Kies als het mogelijk is voor reizen met het openbaar vervoer of met de fiets. Fietspaden blijven wel bereikbaar. Buslijnen 20 en 29 rijden normaal gesproken door de Koningstunnel, maar in deze periode rijden ze een andere route.

Consequenties bereikbaarheid parkeergarages Rijksoverheid

Halverwege de Oranjebuitensingel/Zwarteweg voorkomt een afsluiting sluipverkeer. Hierdoor is doorrijden niet mogelijk, maar terugrijden aan de overkant van de gracht wel. Dit is een aanpassing van het oorspronkelijke plan van de gemeente om deze straten geheel af te sluiten. Deze aanpassing is op verzoek van FMH, waardoor de de parkeergarages in elk geval bereikbaar blijven. Het gaat om de parkeergarages van de rijkspanden die een in/uitgang hebben aan de Oranjebuitensingel/Zwarteweg. Dit zijn De Hoftoren, De Resident en de Turfmarkt.

Koningstunnel route Ministeries Zwarteweg Oranjebuitensingel
Beeld: ©Gemeente Den Haag
Koningstunnel route Ministeries Zwarteweg Oranjebuitensingel.

Alle informatie en updates over de renovatie van de Konigstunnel vind u op de website an de gemeente Den Haag.