Zorg voor het hart!

Aan de buitenkant van ons rijksgebouw De Resident is rechts naast de ingang (naast de brievenbus) een AED (automatische externe defibrillator) geplaatst. Op donderdag 14 februari, Valentijnsdag, is deze aangemeld bij Hartslagnu.nl en officieel in gebruik genomen.

Veel bedrijven, instellingen, verenigingen en particulieren zijn in het bezit van een AED. Nu is bij ons rijksgebouw De Resident dus ook een AED op een vaste openbare plaats beschikbaar. Deze AED kan ook door burgerhulpverleners worden gebruikt.

Binnen in onze rijksgebouwen zijn al langer AED’s beschikbaar. Onze bhv’ers zijn opgeleid om mensen bij incidenten of noodgevallen in veiligheid te brengen. Ze helpen bij  ongevallen, brandbestrijding en ontruiming. Binnen drie à vier minuten na alarmering is een bhv'er ter plaatse. De bhv-organisatie in De Resident telt ongeveer 130 bhv’ers.

Beeld: ©FMHaaglanden
AED geplaatst op een vaste openbare plaats aan de buitenkant van De Resident.