Interview met Vincent de Vreede

Ook de Haagse nuchterheid maakt het leuk

'Ik ben de linking pin tussen de teamleiding en het team dat ik begeleid en coach.' Aan het woord is Vincent de Vreede, seniormedewerker facilitair management. In de praktijk is hij de coördinator van de servicemedewerkers. Dit doet hij op De Hoftoren aan de Rijnstraat 50, samen met een collega.

Vincent de Vreede
©FMH

Team

'Het team dat ik begeleid bestaat uit medewerkers van de facilitaire servicebalie en servicemedewerkers. De mensen van de servicebalie hebben rechtstreeks contact met de klanten. De servicemedewerkers werken meer op de achtergrond. Zij zorgen er onder meer voor dat de vergaderzalen in orde zijn, lossen storingen op en bemensen de postkamer. 

Klantgesprekken

Naast de werkzaamheden voor het team voer ik klantgesprekken op operationeel/tactisch niveau. Ik ga met klanten om tafel om de facilitaire dienstverlening te bespreken. Daar haalt het locatieteam veel input uit waardoor we onze dienstverlening goed kunnen organiseren. 

Afstudeerstage

Hoe ik hier terecht ben gekomen is een grappig verhaal. In eerste instantie liep ik zeven weken stage op de Koningskade 4. Toen ik mijn afstudeerstage voor de opleiding Facility Management moest doen, kwam ik terecht bij de afdeling Projectmanagement. Daar heb ik ook mijn afstudeeropdracht gedaan. Deze ging over de communicatie en samenwerking tussen de afdeling en de locatieteams. Na afronding van mijn opleiding kreeg ik via het uitzendbureau een vakantiebaan bij FMHaaglanden als floorwalker (gastheer). Ik heb geholpen bij de inhuizing van Rijnstraat 8. Daarna was ik betrokken bij de ontmanteling van de Plesmanweg. Sinds vorig jaar werk ik in De Hoftoren.

Omgeving

Wat leuk is aan het werken bij FMHaaglanden is de omgeving. Binnen een Rijksgebouw zorgen we voor alle facilitaire dienstverlening voor iedere gebruiker, dus ook voor de Directeur-generaal, de Secretaris-generaal en de Minister, mooi toch! FMHaaglanden is een groot bedrijf met een breed werkterrein waarin je je carrière zeker kan opbouwen. Ook de Haagse nuchterheid maakt het leuk. En dat ieder pand z’n eigen karakteristieken heeft. Je kijkt naar de Haagse skyline en denkt: dat is m’n pandje!

Formule 1

Ik ben fan van veel sporten, van uitgaan, ADO en de kroeg. Verder ben ik dol op de Formule 1 en de geschiedenis daarvan. Ik heb zelfs een retro racing club opgericht!'