Interview met Kelly Hamm

Doelen bereiken die van tevoren niet haalbaar leken

‘Het contact met de klanten is het leukste.' Aan het woord is Kelly Hamm, zij werkt bij de afdeling Relatiemanagement. De afdeling is verantwoordelijk voor het afstemmen van de klantvraag en maakt jaarlijks dienstverleningsafspraken met de klanten. Dit gebeurt op basis van de Rijks Producten en Dienstencatalogus.

Kelly Hamm, projectleider FMH
Beeld: Josje Deekens
Kelly Hamm, projectleider FMH

Relatiemanager

‘Ik ben junior relatiemanager voor de ministeries van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en Justitie en Veiligheid. Samen met twee collega’s ben ik verantwoordelijk voor beide kerndepartementen en voor de organisaties die hieronder vallen. Als relatiemanager ben je verantwoordelijk voor de relatie met de klant op tactisch niveau.

Verbinding zoeken

Het is voor ons belangrijk dat we de verbinding zoeken met de mensen in de uitvoering. Wij zijn ook de schakel naar de medewerkers op strategisch niveau. Op de locaties werken we nauw samen met de facilitair manager. Naast relatiemanagement houd ik mij bezig met maatwerkprojecten en ben ik verantwoordelijk voor de managementinformatie die wij maandelijks aan onze afnemers sturen. 

Eerste baan

Mijn eerste baan was bij de servicedesk van FaSam. FaSam was op dat moment de facilitaire dienstverlener van twee departementen, Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en Justitie. In 2011 zijn FaSam en 4FM samen verder gegaan als FMHaaglanden en kon ik hier mijn carrière voortzetten. Voordat ik in mijn huidige functie startte, heb ik mij ontwikkeld tot seniormedewerker Facilitair contactcentrum.

Studie

Na de HAVO heb ik HBO Facility Management gestudeerd op de Haagse Hogeschool. Op dit moment ben ik bezig met mijn Master of Business Administration, specialiteit Facility Management.

Variatie

De variatie die het facilitaire werkveld biedt, het gezamenlijk optrekken en het bereiken van doelen die vooraf niet haalbaar leken, maken het werk interessant.

Vrije tijd

In mijn vrije tijd ben ik actief voor de tennisvereniging zowel naast als op de baan. Daarnaast ga ik vaak naar de film, ben ik een serie fanaat en vind ik het geweldig om de wereld over te reizen.’