Interview met Josephine Kaars

Wij bieden ambtenaren een inspirerende werkomgeving

‘Ik heb hele leuke en professionele collega’s’. Aan het woord is Josephine Kaars, adviseur bij de afdeling Ontwikkeling. Zij is op dit moment projectleider van de ontwikkeling en implementatie van het Serviceconcept voor FMHaaglanden.

Joshephine Kaars
Beeld: ©FMH

Serviceconcept

‘Het Serviceconcept gaat over hoe je met houding en gedrag een gastvrije ervaring kunt bieden. Daarbij leg je de focus op wat nodig is om je klant of collega écht te helpen. Omdat de wereld om ons heen in een razend tempo verandert, is het van belang om mee te bewegen.

Overgekomen van EZ

Toen de facilitaire organisatie van het toenmalige ministerie van Economische Zaken werd aangesloten op FMHaaglanden ben ik officieel overgekomen. Ongeveer tien maanden eerder was ik al gedetacheerd. Het was mijn project om de aansluiting met het ministerie te realiseren.

Achtergrond

Ik heb de opleiding Facility Management gedaan aan Hogeschool Diedenoort. Daarna heb ik verschillende opleidingen en trainingen gevolgd rondom de onderwerpen procesoptimalisatie, organisatieontwikkeling, veranderkunde en hospitality.

Trots

Mijn collega’s zijn behulpzaam en vinden ook werkplezier belangrijk. Verder vind ik dat ik een zinvolle bijdrage lever aan de afdeling, aan onze organisatie als geheel en daarmee indirect ook aan het Werken voor Nederland. Ik ben er trots op dat wij als FMHaaglanden rijksambtenaren een comfortabele en inspirerende werkomgeving bieden, zodat zij hun focus kunnen houden op het publieke domein.

Ontspannning

In mijn vrije tijd ben ik graag bij mijn gezin, familie en vrienden. Sporten houdt mij energiek én ontspannen. Twee keer per week kies ik uit boksen, yoga, fitness of wandelen.’