Interview met Jim van Beusekom

Bij FMH gaat het om concrete dienstverlening

‘Ik geef de directeur gevraagd en ongevraagd advies.' Aan het woord is Jim van Beusekom, directiesecretaris bij FMHaaglanden. Hij ondersteunt de directeur, Pablo Hunnego, met het voorbereiden van afspraken en plannen van zijn bestuurlijke agenda.

Jim van Beusekom
Beeld: ©FMH

Hand–en-spandiensten

‘Verder help ik het directieteam met het stroomlijnen van discussies en van besluitvorming en verleen ik hand–en-spandiensten. Dat zijn met name werkzaamheden als het redigeren van stukken en het voorbereiden van een stuurgroep.

Achtergrond

Na de HBS en 1 jaar TU Delft werd ik stenograaf bij de Tweede Kamer. Daar heb ik interne opleidingen gevolgd. Toen ik iets anders wilde kwam ik in staffuncties terecht.

Bijzondere tijd

Ik werkte vanaf de start in 2010 bij 4FM, dat in 2011 opging in FMHaaglanden. Voordat 4FM werd opgericht werd, was er een voorbereidingsfase. Onze vorige directeur, Ingrid van der Boel, werd aangesteld als kwartiermaker. Zij vroeg mij om haar te ondersteunen. Een bijzondere tijd! Het is altijd leuk om in een opstartfase te pionieren. 

Steentje bijdragen

Wat het werken hier prettig maakt, is dat het om concrete dienstverlening gaat. Ik vind het mooi dat ik een steentje kan bijdragen aan het goed laten verlopen van de interne processen. De collega’s kunnen zich dan richten op de dienstverlening aan de klanten. En ook heel belangrijk: de mensen hier zijn leuk. Er is een positieve sfeer en we werken goed samen.

Energie

Naast mijn werk heb ik het druk met twee pubers en wandel en fiets ik veel. Wat ik erg leuk vind om te doen, is knutselen met papier (origami). Ook daar krijg ik energie van!’